Hvordan foregår biopati og naturopati?

Den første biopati- eller naturopatibehandling varer typisk halvanden til to timer og begynder med en grundig samtale. Her danner biopaten eller naturopathen sig et indtryk af det problem, klinten henvender sig med.

Biopaten eller naturopathen vil typisk spørge ind til:

  • Symptomer, tidligere og nuværende sygdomme
  • Kostvaner
  • Brug af medicin og kosttilskud
  • Fordøjelse og væskeindtag
  • Fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Biopaten eller naturopathen laver også en test, for at finde ud af, hvilken behandling, der er behov for. Her bruger behandleren en biotron, en vegatest eller en kinesiologisk test. 

Biotron og vegatest

Kinesiologisk muskeltest

På baggrund af samtalen og testen sammensætter biopaten eller naturopathen et behandlingsprogram, som klienten skal følge. I programmet kan der f.eks. indgå kostråd og brug af vitaminer, mineraler og kosttilskud.

Biopater og naturopather understreger, at det er vigtigt, at klienten deltager aktivt i forløbet. Det betyder, at klienten selv har ansvaret for at følge behandlingsprogrammet og for selv at gøre behandleren opmærksom på, hvis der er behov for justeringer.

Et typisk behandlingsforløb består af mindst tre konsultationer med cirka en måned imellem. Ved de opfølgende konsultationer kan behandlingsprogrammet blive justeret. Antallet af konsultationer afhænger af problemets omfang.

Ved behandling med biopati og naturopati vil der være udgifter til køb af f.eks. kosttilskud, vitaminer, mineraler og olier. Hvis behandlingen indebærer en kostomlægning, kan der også være ekstra udgifter forbundet med det.