Hvordan foregår healing?

Der findes mange forskellige tilgange og teknikker i healing. Behandling hos en healer afhænger derfor af den enkelte healers uddannelse og erfaring. Mange healere har videreuddannet sig over flere år, andre har en mere personlig tilgang til healing. For at du kan være sikker på at få den bedste behandler for dig, skal du være kritisk og stille spørgsmål.

Det er vigtigt at du føler tillid til at den valgte healer, og at vedkommende har erfaring i netop dine udfordringer. Vi anbefaler at du spørger om:

 • Har healeren uddannet sig indenfor sit fag og hvor meget?
 • Har healeren erfaring med at behandle klienter med dine udfordringer?
 • Er healeren medlem af en brancheforening? - (dette er din garanti for at du kan klage over evt. fejlbehandling)

 Behandling hos en healer vil typisk indledes med en samtale, hvor healeren spørger ind til:

 • Sygdom og symptomer
 • Sygdomsforløb og tidligere/nuværende behandling
 • Medicinforbrug

Healingen kan både foregå ved, at healeren holder hænderne direkte på kroppen, eller helt uden at healeren rører klienten. Som oftest vil klienten ligge påklædt på en briks, mens healingen foregår. Healere kan bruge forskellige hjælpemidler i forbindelse med healingen som f.eks. krystaller, musik, billeder og klokker.

Årsagen bearbejdes

Ved at give healingsmassagen langsomt, opmærksomt og omsorgsfuldt hjælpes modtageren ind i en dyb afspænding. I denne tilstand vil der ofte dukke tanker, følelser, billeder og erindringer op, som knytter sig til de spændinger, der arbejdes med i healingsmassagen.

Når modtageren på denne måde får en bedre fornemmelse af spændingernes årsag, bliver det muligt at bearbejde årsagen og undgå gentagelse.

Dette understøttes af en bred vifte af healings- og massageteknikker, der både kan anvendes afbalancerende og forløsende.

Healingsmassagen anvendes ofte i kombination med samtaleterapi, men kan også stå alene.

Klientgruppen strækker sig fra modtagere, der søger afspænding, over stress, depressions- og angstramte klienter til klienter, der bruger massagen som en vej til selvudvikling og bearbejdning af gamle traumer, som f.eks. overgreb.

De fleste healere ser det som en væsentlig del af behandlingen, at klienten får bearbejdet følelser og tanker, som kan have negativ indflydelse på klientens velbefindende. Samtale om tanker, følelser og oplevelser før, under og efter healingen er derfor en vigtig del af behandlingen hos de fleste healere.

Nogle healere kan give dig hjemmeopgaver i form af fysiske eller psykiske øvelser, der supplerer behandlingen.

Ifølge healere kan klienten opleve fysiske og psykiske reaktioner både under og efter healing. Reaktionerne kan være:

 • Afslappethed og træthed
 • Mere energi og overskud
 • Følelser som glæde, lettelse, vrede eller irritation
 • Følelse af varme eller kulde
 • Snurren i kroppen.

Afhængig af hvilken healingsform din behandler anvender, kan en konsultation vare fra 1 - 2 timer. Hvor mange behandlinger man skal have, varierer afhængigt af hvilket problem man henvender sig med og hvilken healingsform, der anvendes. I de fleste tilfælde kan man, ifølge healere, forvente at skulle op på 4-6 behandlinger, før man kan mærke et resultat.