Publiceret .

Sygeplejersker vil vide mere

af Jesper Madsen

Danske sygeplejersker har en viden om alternativ behandling, de selv betegner som mindre eller middel på en skala fra 1 til 5.  Knap 12 procent mener, at de har en stor viden om emnet, og mere end halvdelen efterlyser mere viden.

Sygeplejerskerne er ikke desto mindre en faggruppe, som ved siden af det naturvidenskabelige har mange ”holistiske” elementer i deres sygeplejeteori og derfor relativt nemt kan acceptere filosofien bag alternativ behandling. Og på det private plan bruger de oftere alternativ behandling end gennemsnittet af danskerne.

Størsteparten af sygeplejerskerne har en positiv holdning overfor alternativ behandling og mener, at alternative behandlinger med en dokumenteret effekt bør integreres i sundhedsvæsnet.

Jo mere sygeplejerskerne ved om alternativ behandling, jo mere positiv er deres holdning til emnet, og jo hyppigere taler de med patienterne om det alternative. Derfor konkluderer undersøgelsen, at sygeplejersker har et behov for mere kvalificeret viden om alternativ behandling.

Sådan var situationen i 2010. Her er et link til undersøgelsen.

Hvis du vil vide mere om sygeplejerskernes forhold til alternativ behandling, så besøg ”Fagligt selskab for sygeplejersker med interesse for komplementær og alternativ behandling” her