Bindevævsmassage

Behandleren masserer bindevævet mellem hud og muskler for at løse problemer andre steder i kroppen og sommetider også påvirke sindet.

Ved bindevævsmassage laver behandleren korte og lange strøg på klientens hud i bestemte retninger og i en bestemt rækkefølge. Hun bruger én finger eller to oven på hinanden. Hun kan også løfte huden op og rulle den med fingrene, eller hun kan løfte den op med sugekopper. Behandleren mener, at disse greb gør bindevævet mellem hud og muskler elastisk og løsner spændinger i det. Ideen er at strække det og skille det ad, hvis det er klistret sammen. Derved skulle hudlag og muskler igen kunne bevæge sig frit og blod og lymfe strømme raskere, så det lettere kan tilføre næring og fjerne affaldsstoffer. Hun mener også, at massagen afbalancerer nervesystemet og kan forløse følelsesmæssige spændinger. Formålet kan både være at lindre fysiske gener, der stammer fra spændt bindevæv og spænding i musklerne og at afspænde krop og sind. Det kan også være at pleje huden. Nogle bruger bindevævsmassage til at undersøge og stimulere de indre organer.

Tyskeren Elisabeth Dicke opdagede omkring 1930, at hudlagene forskellige steder på kroppen ofte forandrede sig, hvis en person havde interne sygdomme, f.eks. i organerne. Ved at massere disse områder kunne hun lindre symptomerne herfra. Siden da har bindevævsmassage udviklet sig ud fra forskellige teorier om bindevæv, nervesystem og følelser.