Lomi lomi massage

Behandleren "danser" rundt om briksen, og musik er en vigtig del. Massagen går ud på at løsne spændinger, forløse og heale. Den arbejder med såkaldt livsenergi.

Ved lomi lomi massage kombinerer behandleren massage med dans, musik og healing. Hun laver lange, rolige og rytmiske strøg med sine underarme og hænder på hele klientens krop. Samtidig "danser" hun rundt om hende med bestemte trin. Der er hele tiden musik, som er en vigtig del af massagen. Behandleren healer også, idet hun er kanal for såkaldt livsenergi (mana) og koncentrerer tankerne om at lede den derhen, hvor klienten har brug for den. Af og til arbejder to behandlere på klienten samtidig. Behandleren mener, at disse metoder løsner spændinger i klientens krop og hjælper hende til at slippe de holdninger, begrænsninger, følelser osv., der er bundet hertil. Derved siges hendes egen livsenergi at kommer i balance og harmoni. Massagen påvirker også behandleren, idet hun "kommunikerer" med klienten gennem livsenergien. Formålet med lomi lomi massage afhænger af, hvad klienten selv ønsker at få ud af den. Det kan derfor være alt fra hjælp til at spænde af til at lære sig selv bedre at kende. Det kan også være at ændre noget i sit liv og derved udvikle sig.

Lomi lomi massage er polynesisk og har i århundreder været brugt som et ritual i templerne på Hawaii. Tempelstilen er den mest kendte form for lomi lomi i Danmark. Teorien bag massagen er huna-filosofi, der opfatter mennesker som en helhed af krop, sind og ånd, der påvirker hinanden. Kroppen husker eksempelvis, hvad vi har oplevet. Derfor kan ubehagelige oplevelser, negative holdninger, begrænsninger osv. sætte sig i den som spændinger. Inden for lomi lomi massage betyder huna-filosofien, at vi skaber vores eget liv og har både ansvar for og kraft til at ændre det og dermed helbrede os selv, bl.a. ved at tænke positivt. Vi har også flere bevidstheder, der skal være i harmoni, for at vi har det bedst og kan leve fuldt ud. Livsenergi findes i alt og kan give os denne harmoni, hvis vi bruger den rigtigt. For at ændre noget i vores liv, må alle bevidstheder være med på ideen, også underbevidstheden, der kaldes ku. Det er denne underbevidsthed, behandleren især ønsker at sende ekstra livsenergi til.