Massage

Massage er en fællesbetegnelse for behandlinger, hvor behandleren rører ved klientens krop med særlige greb, som hun typisk udfører med hendes hænder.

Behandleren bearbejder først og fremmest blødt væv, det vil sige hud, muskler, bindevæv, lymfebaner og organer, samt områder, der kaldes energikanaler, energipunkter, energicentre og energifelt.

Behandleren bruger måske også teknikker til andre dele af kroppen, for eksempel led.

I nogle former konbinerer behandleren med metoder, hvor hun ikke arbejder direkte på kroppen, men i stedet med klientens sind (tanker, følelser, holdninger osv.).

Behandleren ønsker at påvirke klientens krop og eventuelt sind eller en kraft, der kaldes livsenergi, som siges at styre vores krop, sind og ånd. Måske ønsker behandleren at påvirke flere af dem.

Formålet er på en eller flere måder at hjælpe klienten til et bedre helbred, større velvære, løse bestemte problemer, osv.

Der findes mange forskellige former for massage. Noget af det, der adskiller de forskellige massageformer, er, hvilken "del" eller hvilke "dele" af klienten, behandleren ønsker at påvirke.

Læs mere om massage